Träningsjulkalender

Jag vill passa på att önska er en God Jul allesammans och skicka med de tre sista kulorna och hoppas att ni haft lite nytta av mina träningstips. Vill du ha fler så hör av dig till mig. 
//Anna PT och Massage   

 

 

Denna magiska dag! Gymmet är öppet idag också så har du en timme över på förmiddagen så gör en insats för kroppen innan allt annat börjar.
Sitt inte inne hela julafton utan ta på dig dina nya stickade vantar och ta en lång, skön och rask promenad. Låt gärna maten sjunka lite först, blodet har fullt upp att bearbeta maten när du har ätit.
Men ge dig sen ut i denna ljuvliga kväll!

  
 
 
 

Egenvård – Egengym


Många, bra gymövningar kan man göra hemma. Armhävningar, dips, knäböj…
Ett bra redskap till detta är Kettlebell som många tar med sig på resor t ex. Du kan utföra ett bra pass med hjälp av en Kettelbell där du dessutom får med rotation, balans och redskapet är mycket flexibelt och blir en bra belastning. Fråga din gymtränare om ett KB-pass!

 
Vila

Tänk på att vila mellan dina träningspass. Hur mycket? En enkel regel är att ju tyngre pass desto längre vila. Kroppen måste återhämta sig och framför allt bygga på sig mer muskler, det görs i vilan.
Sedan vill man ju vara lite sugen på nästa träningspass och inte vara helt utsliten.
Håll gärna igång med lite power walk och lite stavgång på dina vilodagar – det minskar träningsvärken. Vila är alltså inte att ligga på soffan. 

 

 
Tävla med dig själv

Om du inte är en tävlingsmänniska så se till att t ex
du ökar träningsintensitet eller förlänger ditt löp-pass. Det är en av
träningsprinciperna och kallas överkompensation. Gör lite fler armhävningar.
Stå lite längre i plankan. Skit i alla andras träningsuppdateringar på Facebook-
det är ändå kvaliteten på träningen som avgör. Din kvalitet. Beröm dig själv
för vad du åstadkommit.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp