Träningsresa till Las Playitas, Fuenteventura - Reserapport från Karin

 
För andra året i rad har Åsa och jag vid denna tid åkt till Las Playitas: Vindarnas Ö, Fuerteventura. Båda gångerna har vi varit så nöjda och fått träna allt möjligt och omöjligt. Vi bukar börja dagen med ett jogging eller gångtur  beroende på kroppens dagsform och ev. skavanker som skoskav. Sedan blir det Yoga och solhälsningen kl 08:00. Det är magiskt att se solen stiga medan vi utför yogan.
 
Frukost blir det sedan och den består av allt du kan tänka dig; frukt, bacon, mejerier, pålägg, ägg i alla former, bröd. Det är bara att vraka och välja. Jag som hemmavid undviker kolhydrater gör grava övertramp bara för att det ser så gott ut! Efter frukost är dags för att börja den ”riktiga” dagen med passen. Ofta tar vi två pass på raken innan lunch. Det kan bli step, zumba, functional training tex. Åsa brukar välja de mer avancerade danspassen, medan jag håller mig till de enklare och till corepassen.  Sedan är det dags för lunch.
 
 
I år hade vi lägenhet och då ordnade vi lite enkel mat där. Om det var sol (vilket det inte var alla dagar denna vecka) tillbringade vi ett par timmar vid poolen för att slappa och läsa. Vid 15 tiden körde vi igång igen, ibland med Aqua Aerobics eller andra pass. Det brukade bli ett par-3 pass på eftermiddagen. Några gånger körde vi spinning med lite annorlunda upplägg än hemma. Någonstans vid 18- tiden var vi färdiga med dagens träning och riktade in oss på att äta middag: buffé i matsalen. Det fanns det mesta för allas smaker. Om du blev trött på maten efter en vecka? Ja, faktiskt, även om det alltid fanns något  nytt och spännande.
 
Utöver träningen är Las Playitas ett ställe med vänlig och hjälpsam personal, rena och fräscha rum och lättsam atmosfär. Uteliv? Nej! Denna gång hade vi tänkt att en ynka kväll ska vi väl ändå hålla igång lite, men vi var så trötta på kvällarna att vi slocknade runt kl 21:30! Om vi åker en tredje gång? Kanske eller prövar något annat.
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp